Galerije slika

Najnovija galerija:

Kamp od 18. do 24. juna 2015. na planini Gučevo

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra RS” je organizovalo kamp za djecu oboljelu i liječenu od malignih bolesti i njihove porodice (roditelji, brat, sestra) u periodu 18. do 24. juna 2015. godine na planini Gučevo u Srbiji zajedno sa partnerskim udruženjem “Zvončica ” iz Srbije.

Planina Gučevo važi za mjesto sa najgušćim ozonom što je svakako važno za ovu djecu a tome treba dodati i pristupačne cijene i domaćinski odnos osoblja odmarališta prema svim učesnicima kampa. Svi učesnici su imali redovne dnevne aktivnosti od jutarnje gimnastike pa nadalje. Odlazak u šumu, pravljenje koliba, odlazak na vrh planine (3,5 km), sakupljanje grana i paljenje logorske vatre uveče. U toku dana su djeca imala likovne radionice koje su organizovali “likovnjaci” iz Beograda, sportske igre (skakanje u vrećama, potezanje konopca, gusjenica itd.).

Po cijeli dan im je na raspolaganju bio animator, igrali su na sportskim terenima košarku, te karte i druge društvene igre u hladovini. Svako veče djeca su se zabavljala u diskoteci. Neki su već javili da su rezultati urađene kontrolne krvne slike odlični.

Ostale galerije:

Saradnja sa Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Zvončica” koje funkcioniše pri Institutu za majku i dijete

Donatorsko veče za izgradnju “Roditeljske kuće”

Predstavnice našeg Udruženja povodom 8. marta posjetile dječiju hematoonkologiju na U.B.K.C. Banjaluka

Predstavnici našeg udruženja su bili u posjeti “Zvončici”

Posjeta Muzeju Republike Srpske

Donacija cipela za djecu koja se liječe na Hematoonkologiji UBKC