Roditeljska kuća

Implementacija projekta „Izgradnja Roditeljske kuće“ je započela zahvaljujući podršci Predsjednika Republike Srpske. Naime, nizom aktivnosti koje  Kabinet Predsjednika RS je omogućio pribavljanje sredstava za izgradnju Roditeljske kuće koja je izgrađena u okviru kompleksa Klinički centar Banjaluka, uz objekat Pedijatrije.
Kako je liječenje dug i mukotrpan proces i zahtjeva ogromnu fizičku i psihičku snagu, te mnogo materijalnih sredstava, a oboljela djeca dolaze iz svih krajeva Republike Srpske, jedan od gorućih problema sa kojima se ovi roditelji susreću je i nemogućnost kontinuiranog boravka uz bolesno dijete, a održavanje porodične atmosfere dokazano poboljšava opštu zdravstvenu sliku djeteta, a time i veću šansu za izlječenje. U Roditeljskoj kući se djeca i njihovi roditelji osjećaju bezbjedno zbog blizine bolnice, ali i opušteno jer se u Kući ne sprovodi terapija, nema bijelih mantila i ljekarskih vizita.
Roditeljsku kuću čini sedam apartmana, kuhinja, trpezarija, igraonica sa dnevnim boravkom, vešernica, učionica, tiha soba za razgovor sa psihologom, kancelarija i hodnik. U dvorištu se nalazili zelena površina sa igralištem i nekoliko parking mjesta za potrebe stanara.